Sixstarleadership leiderschap & team-performance

EP20 - Veteraan Richard, Fysiek en mentaal gebroken. Vindt o.a. dankzij spiritualiteit zijn ware identiteit

September 29, 2020

 

Apple-Podcasts.pngApple Spotify.pngSpotify  YouTube.pngYoutube

In aflevering 20, ga ik in gesprek met Richard van Holsteijn

Ten eerste wil ik Richard bedanken voor zijn bijdrage aan de podcast en het delen van zijn verhaal. We hebben nog veel meer te bespreken en later, als de tijd er klaar voor is, komt er nog een 2e deel. Richard bestempeld dit gesprek als een soort coming-out. Ontzettend moedig en sterk, dat je deze stap hebt genomen Richard. En het was me een eer om hier met jou over te praten. 🙏.

 

"There Is a Crack in Everything, That's How the Light Gets In"

 

Vele militairen hebben tijdens de diverse uitzendingen, traumatische gebeurtenissen meegemaakt. Gebeurtenissen die zijn littekens hebben achtergelaten ver na de uitzending en zelfs na de actieve periode als militair. Zo ook bij Richard en niet zo'n beetje ook. Een aaneenschakeling van gebeurtenissen in Uruzgan 2009 (TFU9), zijn de perfecte cocktail om Richard letterlijk an de grond te krijgen. In de bovenkamer ging het niet goed met hem, en dit is zich ook gaan uiten in fysieke klachten. Klachten van een dusdanige aard, dat Richard op een gegeven moment zichzelf tijdens oefeningen, alleen nog kan verplaatsten met een wandelstok.

Richard krijgt wat hulp vanuit Defensie, echter niet de hulp die past of aansluit bij datgene waar hij naar op zoek is. Dit gegeven zorgt ervoor dat Richard de spirituele kant gaat opzoeken en dit blijkt te werken. Naast het fysieke en mentale component, blijkt de kracht van het spirituele component sterk. Mediteren, gezonde voeding en rusten, helpen hem weer in balans te komen en zorgen ervoor dat hij steeds beter zijn ware identiteit leert kennen.

De juiste mensen komen op zijn pad, Richard maakt de stap naar het bedrijfsleven en doet nu fantastisch mooie dingen met zijn opgedane kennis en ervaring.

Wat doet Richard van Holsteijn nu?

Richard van Holsteijn werkte twintig jaar als (leidinggevend) militair bij verschillende onderdelen van het ministerie van defensie. Hij hield zich voornamelijk bezig met het opleiden, trainen en begeleiden van teams en was daarnaast werkzaam als operationeel adviseur. Na een aantal zeer ingrijpende ervaringen diende hij deze loopbaan noodgedwongen los te laten en na een lange zoektocht begon hij zijn opgedane kennis te vertalen naar het coachen en trainen van individuen en groepen in het bedrijfsleven.

Hij is inmiddels werkzaam als senior coach en (mindfulness)trainer bij Balans en Impuls. Dit is een bureau voor coaching, training en psychodiagnostiek. Hier geeft hij, op basis van de dynamische persoonlijkheidsdiagnostiek van Eurelings-Bontekoe, individuele begeleiding aan cliënten met een zeer breed scala aan hulpvragen. Ook geeft hij groepstrainingen met als onderwerpen zelfsturing, persoonlijke kracht, mensgericht management/leiderschap en specialiseerde hij zich in mindfulness en yoga.

Richard is aan de Academie afgestudeerd als Transpersoonlijk Counselor en heeft een integrale visie geschreven over de wegen naar het transformeren van psychisch trauma. Als docent verbonden aan de Academie voor integrale menswetenschappen geeft hij de colleges, workshops en verdiepende trainingen over trauma en PTSS zoals deze door de SPSO worden aangeboden.

 

Apple-Podcasts.pngApple Spotify.pngSpotify  YouTube.pngYoutube

 

LinkedIn artikelen van Richard in relatie tot podcast gesprek:
Verslag van ervaring in Uruzgan HIER
Trauma en PTSS deel 1 HIER
Trauma en PTSS deel 2 HIER

 

Wij zijn genomineerd voor de BNR DUTCH PODCAST AWARDS 2020!
Klik HIER om te stemmen op de Sixstarleadership podcast🙏

 

Vind je het een leuke en inspirerende Podcast?

Deel en like hem dan op de diverse social media kanalen en laat een review achter op het kanaal waar jij Podcast beluistert.

Ontvang automatisch een email als er een nieuwe Podcast online komt door je in te schrijven voor Sixstarleadership Updates.KLIK HIER

 

Apple-Podcasts.pngApple Spotify.pngSpotify  YouTube.pngYoutube

 

Linkedin_achtergrond_8c8cr.jpeg

 

Play this podcast on Podbean App